Tiada apa yang istimewa..semua cerita dalam blog ini sebahagian daripada "Perjalanan" hidup saya untuk dikongsi bersama anda..

Thursday, 18 August 2016

First Time Pakai Lens

Akhirnya hari yang ditunggu sudah tiba dan memang mendebarkan dan bersejarah jugak la..apabila aku berjaya memasukkan contact lens dalam mata aku..ni memang dah niat aku nak  pakai lens hari raya pertama hari tu. Aku pilih kaler yang natural je la..tak menonjol sangat..aku sukeeee....
 Mase yang aku ambik untuk pakai dalam setengah jam..sebelum ni aku pernah cuba-cuba nak pakai..sampai koyak lens tu aku keje kan. Lens dia ok je tp berlubang kat tengah..bila pakai pedih mata aku rupenye dah koyak..buang terus..
Tapi aku bersemangat lagi utk try..and then..jeng jeng jeng..


Aku ingat natural lah sangat..ade jugak nampak coklat die..mase ni nak pegi beraya mana entah..


Saje bergambar ala-ala mata dibuntangkan..

gambar sumber google

Aku pakai lens jenama ni..jenis jazzy..kaler die summer brown..ni untuk 3 bulan..tapi bekas aku tukar setiap bulan..nak kene jaga betul-betul..



Untuk solution aku guna Freshkon dari mula-mula aku start pakai lens..untuk penjagaan mata dan lens..JANGAN sesekali beli solution yang 3 botol RM 15 atau yang jenis botol besar. Solution yang dibuka cukup je sebulan boleh buang.Solution yang tak habis JANGAN simpan..kalau dah sesikit tu boleh je buang.Kalau nak pakai jenis solution lain boleh juga pilih RE- NU..

RE -NU ni mahal sikit..tapi ok..tapi aku ok dengan solution Freshkon..kepada yang suka beli lens online..hati-hati kerana banyak tiruan dah sekarang..aku pun ade beli lens online tapi nasib aku baik kene yang ok..kalau nak beli online please beli dengan orang atau supplier yang sama..
Sesapa nak beli boleh contact FB Eyra Shaheyra Lens..lens dia memang best..

Harap-harap info dari saya di atas dapat membantu untuk korang pilih lens dan solution yang sesuai..
Paling penting kene pastikan tangan betul-betul bersih sebelum dan semasa nak tanggalkan lens..ok..